Voor kinderen (vanaf 8 jaar), jongeren en volwassenen, met bijvoorbeeld autisme, ADHD, hechtingsproblematiek, gedragsproblemen of een psychiatrische hulpvraag. Ook in combinatie met een verstandelijke beperking.

Tom doet

Gerichte en planmatige hondondersteunende interventies (Animal Assisted Interventions, AAI). De hond wordt ingezet als ondersteuning bij concrete hulpvragen, rondom o.a.:  
  • Contact maken
  • Stressreductie
  • (Faal)angst
  • Emotieregulatie
  • Opheffen blokkades
  • Aanleren (fysieke) vaardigheden

TOM heeft een doel

Het doel heeft een positief therapeutisch effect, zoals meer geloof in jezelf of beter contact maken met je gevoel. Op basis van je hulpvraag, plannen we een intake en een proefsessie met Buddy erbij om te zien of het matcht. Als het klikt, spreken we een concreet interventietraject af met een duidelijk tijdspad voor gemiddeld 10 a 15 sessies, bij jou thuis (op maximaal een half uur rijden vanaf Sprang-Capelle, Noord-Brabant) of bij TOM Zorgt aan huis in Sprang-Capelle.

TOM, team Buddy en Marloes

Buddy is een Labradoodle. Hij komt uit een warm nest in Kaatsheuvel, waar een fijne stabiele moederhond hem in 2021 op de wereld zette. Samen met Buddy vorm ik een hecht team. Waar ik als handler, vanuit een analytische en gestructureerde aanpak, in het begin gereserveerd kan overkomen, is reu Buddy direct één en al enthousiasme. Met zijn open karakter vindt hij alles geweldig. Dat maakt hem tot een gezellige en toegankelijke hond. Hij voelt de gemoedstoestand van anderen goed aan en zoekt dan de nabijheid op of juist niet. Met Buddy volg ik de opleiding tot een gecertificeerd DAI-team (Dogs Assisted Interventions). Aan de DAI Academy hebben we de DAI basis opleiding al afgerond. Momenteel volgen we de DAI advanced opleiding voor nog meer verdieping in en ervaring in de praktijk. Daar volgen we vervolgtrainingen zodat ik o.a. zijn lichaamstaal nog steeds beter leer lezen. Dat ik mijn passie voor dieren en voor de zorg durf te combineren, dank ik aan mijn vorige hond Pepper! Deze Labrador met een gouden hart was er altijd voor mij in goede en in slechte tijden. Helaas was Pepper te oud om het DAI-traject nog te gaan volgen; hij zou een fantastische TOM geweest zijn.

TOM geeft antwoord

Heb je een vraag of interesse? Mail mij gerust. Bij urgente vragen mag je mij eventueel ook bellen of appen: 06-48644291.
Ik denk graag met je mee!

TOM is onderdeel van Muskens Zorg en Begeleiding. Vanzelfsprekend onderschrijf ik met TOM de gedragscode van de Vereniging Aanbieders Dier & Zorg. Buddy en ik worden opgeleid tot een gecertificeerd team aan de DAI Academy.