TOM is er voor kinderen (en ouders) met een psychologische of lichamelijke hulpvraag. TOM neemt de zorg op afgesproken momenten van jou als ouder over. Door TOM in te schakelen, deel je de zorg en heb je even je handen vrij. TOM is er daarnaast voor volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Bovendien is TOM er voor mensen die door ziekte, een lichamelijke beperking of ouderdom niet volledig voor zichzelf kunnen zorgen.

Tom doet

  • Ambulante zorg & begeleiding Dagelijkse verzorging, medische handelingen*
  • Advies en ondersteuning bij aanvragen Bijvoorbeeld PGB of (her)indicatie
  • Gezinsondersteuning Signaleren, observeren en structuur aanbieden
  • Dagbesteding Ambulant of op locatie in Sprang-Capelle

    * Door mijn BIG-registraties ben ik bevoegd om medische handelingen te verrichten. Ik denk van nature in mogelijkheden. Dat maakt mij flexibel en oplossingsgericht.

    TOM door Marloes muskens

    In de thuiszorg op maat draait het niet om mij maar om je kind, jouw gezin of jezelf.
    Toch vertel ik je wat over mezelf zodat je weet wie je in huis haalt. In Dongen-Vaart groeide ik op met alle ruimte om me heen. Waar ik was, daar waren dieren. Als vijfjarige kreeg ik al mijn eerste paardrijles. Paardrijden ben ik altijd blijven doen. Ondanks mijn speciale band met dieren, in het bijzonder met honden, richtte ik me in mijn vervolgopleiding op mensen in plaats van dieren. Ik koos voor een opleiding tot verpleegkundige. Na mijn diplomering werkte ik (bij een grote zorginstelling) zeventien jaar met mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problemen.

    TOM heeft een doel

    Mijn doel was én is om betekenisvol naar anderen te zijn door aan te sluiten op iemands behoeften. Als zelfstandig zorgprofessional (sinds 2020) heb ik daar daadwerkelijk de mogelijkheden voor. Dáár ben ik het vak voor ingegaan! Naast het bieden van thuiszorg op maat, train ik veel met Buddy. Deze Labradoodle leid ik in samenwerking met de DAI Academy (Dogs Assisted Interventions) op om in te zetten bij dierondersteunende therapie en activiteiten. Het streven is om hem na de zogenaamde PADA-test volledig in te zetten als therapiehond. Vanzelfsprekend zorg ik ervoor dat er tijd overblijft om met mijn gezin door te brengen. Samen met mijn partner Jaco en onze twee kinderen (Lieke en Gijs) heb ik het goed op onze verbouwde boerderij in Sprang-Capelle, waar ik overigens nog steeds omringd ben door dieren.

    TOM geeft antwoord

    Heb je een vraag of interesse? Mail mij gerust. Bij urgente vragen mag je mij eventueel ook bellen of appen: 06-48644291.
    Ik denk graag met je mee!